Vardagsköket | Recept

Pasta al Pomodoro

Vardagsköket
Recept av
35 min
Förberedande: 5 min | Tillagning: 30 min | Portioner: 2

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 portioner pasta
  • burk krossade/passerade tomater

Gör så här

  1. Hacka löken fint och stek på svag värme i olivolja i ca 10 minuter, så löken blir mjuk och glansig. Hacka vitlöken och släng i, stek ytterligare 2 minuter, salta och peppra.
  2. Öka värmen något och häll i tomaterna, låt puttra i ca 15 min på svag värme. Dra grytan åt sidan.
  3. Koka under tiden pastan i väl saltat vatten. När du har ca 1 minut kvar av koktiden, sila av vattnet. OBS!! spara ca 1 dl kokvatten och häll i tomatsåsen och rör om.
  4. Häll över tomatsåsen i den nu tomma pastakastrullen, häll tillbaka pastan, låt pastan koka försiktigt i ca 1 minut i tomatsåsen. Klicka i en matsked smör och en dl riven parmesanost, blanda tills smöret och osten har smält. Toppa med ytterligare lite parmesanost.

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5