Vardagsköket | Recept

Nyttig pizzabotten på blomkål

Vardagsköket
Recept av
35 min
Förberedande: 10 min | Tillagning: 25 min | Portioner: 1

Ingredienser

  • 1/2 blomkålshuvud (ca 400 g)
  • ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk kokosmjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa blomkålen i matberedare.
  3. Pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  4. Blanda samman blomkålen med de övriga ingredienserna tills smeten blir fuktig.
  5.  Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma din pizzabotten. Se till att trycka ut smeten ordentligt tills du får en tunn och fin botten.
  6. Grädda bottnen i ugnen i cirka 15 minuter, tills dess att bottnen får lite färg.
  7. Lägg på topping (Det du har i kylen som passar bra. På bilden ovan är tomatsås, parmaskinka och efter gräddning tillsattes även ruccola)
  8. Grädda med topping i ytterligare 10-15 minuter. (om du har ost, grädda tills den smält och är gyllenbrun)
  9. Ta ut pizzan och låt den svala.
  10. Redo att serveras!
Kategori:

Ett Omdöme

  1. Emma

    Ni är så duktiga! Supergott

    Star

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5