Vardagsköket | Recept

Lakritskola

Ingredienser

  • 1 dl turkisk peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljussirap

Gör så här

  1. Krossa turkisk peppar till smulor.
  2. Blanda smulorna med grädde, socker och sirap i en kastrull.
  3. Koka upp på svag värme. Det tar cirka 40 minuter.
  4. Gör kulprovet för att se att kolan är färdig kokad.  Kulprovet: Ta en liten sked kolasmet och lägg i ett glas med kallt vatten. Går smeten att forma till en kula är kolan klar.
  5. Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  6. Låt svalna och skär i bitar.
  7. Rulla in varje bit i bakplåtspapper och förvara i kylen.

 

Kategori:

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5