Vardagsköket | Recept

Knapriga saffransskorpor

Vardagsköket
Recept av
50 min
Förberedande: 10 min | Tillagning: 40 min | Portioner: 20 st

Ingredienser

  • 50 g smör 
  • 0,5 g saffran
  • 1  ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker 
  • 1 tsk bakpulver
  • (Ev. 1 dl sötmandel)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret, tillsätt saffran och blanda runt.
  3. Häll över i en skål och tillsätt ägget.
  4. Blanda resten av ingredienserna i en separat skål, häll i eventuell sötmandel.
  5. Blanda ihop allt.
  6. Lägg ut degen i två längder på en plåt, ta hjälp av mjöl ifall de fastnar.
  7. Grädda i ugnen, ca 20 min.
  8. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  9. Skär upp skorporna i den stolek du önskar och lägg tillbaka på plåten.
  10. Torka skorporna i ugnen i 15-20 min.

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5