Vardagsköket | Recept

Knäckkola

Vardagsköket
Recept av
30 min
Förberedande: 10 min | Tillagning: 20 min | Portioner: Ca 50 st

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 3/4 dl hackad sötmandel (ej nödvändigt)

Gör så här

  1. Koka upp sirapen, vispgrädden och sockret i en lite större kastrull. När det börjat koka sänker du värmen till medel och låter det sjuda tills det når 122°C alternativt gör du kultest*. Tänk på att röra om då och då, under kokningen kan du även börja sätta ut formar på en bricka.
  2. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mandeln.
  3. Häll knäcken i dina formar och låt det svalna. Ett tips är att först hälla knäcken i en kanna för att sedan hälla i formarna, börjar det stelna så värm snabbt i micron. Förvara när knäcken stelnat i kylskåpet.

*Kulprov: Häll några droppar smet i ett glas som innehåller kallt vatten. När du kan forma din smet till en kula är smeten klar!

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5