Ingredienser
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl strösocker
- 3/4 dl hackad sötmandel (ej nödvändigt)
Gör så här
- Koka upp sirapen, vispgrädden och sockret i en lite större kastrull. När det börjat koka sänker du värmen till medel och låter det sjuda tills det når 122°C alternativt gör du kultest*. Tänk på att röra om då och då, under kokningen kan du även börja sätta ut formar på en bricka.
- Ta av kastrullen från plattan och rör ner mandeln.
- Häll knäcken i dina formar och låt det svalna. Ett tips är att först hälla knäcken i en kanna för att sedan hälla i formarna, börjar det stelna så värm snabbt i micron. Förvara när knäcken stelnat i kylskåpet.
*Kulprov: Häll några droppar smet i ett glas som innehåller kallt vatten. När du kan forma din smet till en kula är smeten klar!