Vardagsköket | Recept

Fylld bakadpotatis

Vardagsköket
Recept av
75 min
Förberedande: 10 min | Tillagning: 65 min | Portioner: 1

Ingredienser

  • 1 bakad potatis
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk créme fraiche
  • 2 skivor bacon
  • 2-3 champinjoner (beroende på storlek)
  • 3 msk mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skrubba, torka och stick hål i din bakpotatis. Placera på en plåt eller direkt på gallret i ugnen och baka i ca 60 min (alternativt i mikrovågsugnen på högsta effekt i ca 7-10 min). Känn med en sticka att den är klar.
  3. Under tiden potatisen gräddas kan du steka bacon och skivade champinjoner i en stekpanna.
  4. Ta ut potatisen ur ugnen och skär av toppen på den breda sidan av potatisen. OBS. Tänk på att behålla så mycket av skalet som möjligt för det ska användas som skål. Gröp ur potatisen och lägg ner i en skål. Häll créme fraichen och mjölken i skålen och vispa med elvisp. Rör sedan ner den rivna osten samt baconet och champinjonerna. Krydda med salt och peppar efter tycke.
  5. Täck potatisskalet med aluminiumfolie. Fyll upp potatisen med fyllningen och toppa med lite mer ost. Placera potatisen i ugnen och grädda i ca 3-5 minuter, tills osten har smält och fått en gyllene yta.

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5