Vardagsköket | Recept

Fräsch laxsushi

Wasabi
Recept av
10 min
Förberedande: 10 min | | Portioner: 8 bitar

Ingredienser

  • Sushiris (köp färdigt på din närmsta sushirestaurang som erbjuder detta)
  • 1/4 avokado
  • 3 tunna gurkstavar
  • 30 g färsk lax
  • 1 noriblad

Gör så här

  1. Ta fram ditt ris du köpt på din närmsta sushirestaurang som erbjuder detta, exempelvis Wasabi i Lund.
  2. Skär dina grönsaker, fisk och annat du vill ha på i smala längder, vi har i denna använt lax, gurka och avokado.
  3. Lägg ett noriblad med den ”glansiga” sidan neråt på en inplastad bambumatta.
  4. Täck noribladet med ditt ris förutom en liten bit in på ena sidan och lägg innehållet en liten bit in från den sidan där riset är hela vägen ut. Blöt dina fingrar emellanåt i vatten för att slippa klibbigheten av riset.
  5. Vik in sidan över innehållet där ris är hela vägen ut och tryck till. Rulla/vik vidare och tryck till ännu en gång. Blöt den tomma delen av noribladet och rulla över. Lyft upp din matta i bägge sidorna och täta till din rulle.
  6. Ta din vassaste kniv och skär rullen. Placera på ett fat och toppa om du vill med exempelvis mer fisk, salladslök, rostad lök eller sesamfrön.
Kategori:

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5