Vardagsköket | Recept

Fläskfilé på risbädd

Vardagsköket
Recept av
45 min
Förberedande: 30 min | Tillagning: 15 min | Portioner: 4 st

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 4 dl ris
  • 2 dl bearnaisesås (färdig eller påse)
  • 3 dl riven ost
  • Ketchup alt. krossade tomater
  • 20 Körsbärstomater (alternativt 4 vanliga tomater)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180-200 grader.
  2. Koka upp riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Putsa fläskfilén (skär bort eventuella hinnor) och skär sedan upp i ca 2 cm tjocka skivor.
  4. Banka/tryck till skivorna så de blir lite tunnare och salta/peppra efter smak.
  5. Stek köttet i stekpanna.
  6. Koka upp bearnaisesåsen enligt anvisning på förpackningen.
  7. Smörj en ugnssäker form. Lägg sedan i riset, filébitarna och ketchup/tomatkross efter smak. Häll därefter över såsen och avsluta med att lägga på den rivna osten.
  8. Gratinera i ugn i ca 10-15 min.
  9. Finhacka tomaterna och servera som sallad till.
Kategori:

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5