Vardagsköket | Recept

Chokladkola med havssalt

Vardagsköket
Recept av
30 min
Förberedande: 10 min | Tillagning: 20 min | Portioner: Ca 35 st

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ner alla ingredienser utan chokladen och saltet i en tjockbottnad gryta.
  2. Låt koka upp och koka under ständig omrörning i ca 20 minuter tills det uppnår 124°C eller gör kulprov*.
  3. Låt svalna lite (ta av från plattan) och tillsätt sedan hackad choklad, rör om försiktigt.
  4. Häll upp kolan i en form som är klädd med bakpulver. Strö över saltet innan det stelnat.
  5. Låt svalna och skär sedan i bitar med hjälp av en oljad kniv för att få fina kanter.

*Kulprov: Häll några droppar smet i ett glas som innehåller kallt vatten. När du kan forma din smet till en kula är smeten klar!

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5