Vardagsköket | Recept

Chokladkaka på TVÅ ingredienser

Vardagsköket
Recept av
40 min
Förberedande: 10 min | Tillagning: 30 min

Ingredienser

  • 200 g av ditt favoritchoklad
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt chokladen och smält över vattenbad eller i mikron.
  3. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.
  4. Blanda ner gulorna i den smälta chokladen.
  5. Vispa vitorna med en elvisp till ett hårt skum.
  6. Blanda ner äggvitorna i chokladsmeten.
  7. Rör om.
  8. Häll ner smeten i en bakform med höga kanter (ca 8 cm).
  9. Grädda kakan i ca 30 min.
  10. Servera kakan med glass/grädde eller ät den som den är.

Tips: Klä plåten med bakplåtspapper för att enkelt lossa kakan från bakformen.

 

Kategori:

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5