Ingredienser
- 2 paket kakor med fyllning (Ballerina kladdkaka, Oreos, citronfyllda kex eller liknande)
- 50-100 g philadelphiaost
- 200 g valfritt choklad (ljus och mjölkchoklad användes här)
- Lite olja utan smak (raps-, solrosolja)
- Grillpinnar
- Strössel, kokos eller liknande att toppa med
Gör så här
- Lägg alla kexen i en matberedare och mixa till smulor.
- Häll över i en skål och tillsätt philadelphiaost tills degen är mjuk och går att rulla till bollar.
- Rulla till lika stora bollar, och lägg i kylskåpet i cirka en timme.
- Smält chokladen och tillsätt lite olja, för att det ska rinna lättare, dock inte för mycket!
- Doppa grillpinnens topp i lite choklad och tryck i bollen. Använd en sked och ta choklad och häll över bollen, tills den är täckt. Strö över önskad topping.
- Placera pinnarna i exempelvis ett högt glas så de får stelna. Det går också bra att ställa på en tallrik eller liknande, med pinnen uppåt – cake popsen får då en annan form.
- Förvara dina cake pops kallt.
Jättebra recept!