Vardagsköket | Recept

Cake pops

Vardagsköket
Recept av
85 min
Förberedande: 25 min | Tillagning: 60 min | Portioner: 40 st

Ingredienser

  • 2 paket kakor med fyllning (Ballerina kladdkaka, Oreos, citronfyllda kex eller liknande)
  • 50-100 g philadelphiaost
  • 200 g valfritt choklad (ljus och mjölkchoklad användes här)
  • Lite olja utan smak (raps-, solrosolja)
  • Grillpinnar
  • Strössel, kokos eller liknande att toppa med

Gör så här

  1. Lägg alla kexen i en matberedare och mixa till smulor.
  2. Häll över i en skål och tillsätt philadelphiaost tills degen är mjuk och går att rulla till bollar.
  3. Rulla till lika stora bollar, och lägg i kylskåpet i cirka en timme.
  4. Smält chokladen och tillsätt lite olja, för att det ska rinna lättare, dock inte för mycket!
  5. Doppa grillpinnens topp i lite choklad och tryck i bollen. Använd en sked och ta choklad och häll över bollen, tills den är täckt. Strö över önskad topping.
  6. Placera pinnarna i exempelvis ett högt glas så de får stelna. Det går också bra att ställa på en tallrik eller liknande, med pinnen uppåt – cake popsen får då en annan form.
  7. Förvara dina cake pops kallt.

 

 

Ett Omdöme

  1. Anna

    Jättebra recept!

    Star

Lämna ett Omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

1 2 3 4 5